2 weken per maand niet kunnen functioneren

Hoofdpijn, buikpijn, misselijk en duizelingen. En paracetamol wat de pijn niet wegneemt. Elke maand weer opnieuw. Een week voordat mijn dochter moest menstrueren, en de menstruatieweek.

Twee jaar geleden. We gingen naar de huisarts omdat ze buikpijn en hoofdpijn had. Het waren haar darmen en ze kreeg zakjes voor de ontlasting. Het leek erop dat het werkte. Toch kwam het terug. Weer naar de huisarts, dit keer maar haar bloed na laten kijken, er was niets aan de hand. Toen werd ze ongesteld. We hoopten dat het eigenlijk klaar zou zijn, maar helaas was dat niet zo. Maar weer eens op visite bij onze goede vriend de huisarts. Wat gek, het waren niet de darmen, en met een bloedonderzoek kwamen we ook niets verder. Dan maar psychisch, “het zal wel tussen de oren zitten” zei onze goede vriend… Maar na maanden onze goede vriend niet te hebben gezien, vonden we het toch weer tijd om elkaar weer de handen te schudden. En maar weer even een gezellig praatje te maken over onze dochter, want ze werd inmiddels 3x per maand ongesteld. En wat was het ouderwets gezellig. Weer een potje bloedje prikken gespeeld, en hoe raar is het met 3x per maand ongesteld dat haar ijzer erg laag was. Dus daardoor voelde ze zich zo rot, en hoppa, aan de ijzertabletten. De huisarts twijfelde inmiddels ook aan zijn expertise (wel lullig hoor, want deze arts werkte kort na ons laatste bezoek ergens anders). De oplossing zou de pil zijn, alleen voelde dit voor mij niet goed. Dat moet toch anders kunnen?

Ik ben zelf op onderzoek uit gegaan en kwam uit bij hormonen. Ik las dingen die ik herkende en ben mij er meer in gaan verdiepen en ging ondertussen aan de slag bij mijn eigen dochter, voeding en supplementen. En eindelijk na een tijdje ging het beter! Niet dat ze klachtenvrij was, maar de klachten waren een stuk minder, sowieso geen duizelingen meer. Na een paar maanden streng aan de slag te zijn geweest, was ze helemaal klachtenvrij!

Soms steekt het de kop op, maar dan heeft ze slechter gegeten of heeft ze stress op school. Neemt de stress weer af of houden we ons echt weer even goed aan het voedingspatroon, dan zie je ook dat de klachten weer wegtrekken.

Ik ben de opleiding tot hormooncoach gaan volgen. In eerste instantie eigenlijk alleen om meer te weten te komen voor mijn eigen dochter. Maar ik besefte mij dat mijn kind niet de enige zal zijn met dit probleem, dus ik wilde wat gaan doen voor andere moeders die met hun handen in het haar zitten. En hieruit kwam de Moeder – Dochter Hormoonbalans Methode. Hierin neem ik moeders en dochters mee op reis van hormonen tot de pil en van de pil naar supplementen en maandverband. Van hormoonverstoorders naar hormonale balans.

Ben jij of ken jij iemand die kampt met klachten rondom de menstruele cyclus? Neem dan contact met me op of deel dit verhaal met ze. Want echt waar, het kan anders…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *